Eksklusiv aften i sortfodsskinkens tegn

Sortfodsskinker+i+Huks+Fluks

Vi gentager successen...

Huks Fluks byder endnu engang op til iberisk dans med Pata Negra, sherry og sydlandsk stemning.  Kom til en spændende aften i Huks Fluks med en 4-retters menu med fokus på skinker fra den iberiske gris parret med forskellige sherry-vine. Der er kun 16 pladser til den særlige middag, så det er en god idé at købe billet allerede nu.

Aftenens vært er Huks Fluks’ restaurantchef og Sommeliér Anders Henneberg, der præsenter både mad og sherry i løbet af aftenen og besvarer gæsternes spørgsmål om lækkerierne fra den iberiske halvø.

Huks Fluks’ sortfodsskinker hænger i loftet på restauranten, og værter og værtinder skærer den lækre skinke efter bestilling. Til iberisk aften får gæsterne mulighed for at smage på flere forskellige slags.

Om iberisk sortfodsskinke

Sortfodsgrise lever i Extremadura, som ligger i den vestlige del af Spanien i området mellem hovedstaden Madrid og grænsen til Portugal. De har adgang til det fri, hvor de lever på marker med masser af urter, egetræer og græs. Det stressfrie liv med plads til bevægelse er medvirkende til, at kødet har en højere kvalitet og en mere intens smag end kød fra andre griseracer. Kødet er også både mere mørkt og mørt end almindeligt grisekød.

Grisene er mellem 12 og 15 måneder ved slagtning og vejer op mod 170 kg.

Den såkaldte Jamón Ibérico er grisens bagben - altså en rigtig skinke. Man kalder den ofte kongen af skinker. Der findes også en såkaldt Paleta Ibérico, som er grisens forben og dermed en bovskinke.

Det er Jamón Ibérico, Huks Fluks specialiserer sig i. Til iberisk aften får gæsterne blandt andet lov til at smage:

Jamón Ibérico Belotta
Fra fritgående grise. Deres primære føde er agern og nødder. Op til slagtning spiser de udelukkende agern. Skinkerne af denne kvalitet skal modne i mindst to år. Og så skal de være mindst 75 procent sortfodsgris. Huks Fluks’ Belotta er lagret i 35 måneder.

Jamón Ibérico Cebo
Grisene skal være mindst 75 procent Ibérico. 25 procent af grisens DNA må være fra den rødbrune amerikanske Duroc-race. Disse grise spiser primært kunstfoder. Huks Fluks’ Cebo er lagret i 24 måneder.

Menu

1. servering
Fintskåret lufttørret Iberico sortfodskinke:
Cebo 24 måneder + Belotta 36 måneder

2. servering
Paté af Pata Negra

3. servering
Grillet Pluma Iberico

4. servering
Manchego-ost tilberedt i smørelse fra sortfodsskinke

Til hver ret serveres en særlig sherrytype, som passer til netop serveringens ingredienser.

Menu inklusive sherry-menu:

Kun 450 kr. (ex billetgebyr)

Tid og sted

Lørdag 22. februar
Kl. 18-20.30

Huks Fluks
Gråbrødretorv 8
1154 København


Gå ikke glip af denne eksklusive aften. Køb billet allerede nu.

Vibeke Nielsen