8 lækre nytårsmiddage i indre København - eller ud af huset

Nytår er årets fest. Det kræver en lækker en middag. Vi giver et bud på 8 forskellige nytårsmiddage i indre, nogle kan du også købe ud af huset. Der er noget for enhver smag og pengepung.

Nytår på det smukke Gråbrødretorv

Nyd en nytårsmiddag med 5 eller 6 serveringer i historiske omgivelser. Der er både oksemørbrad, hummer, kronhjort og torsk på menuen. Det er også her, du finder en af Københavns eneste veganske nytårsaftener. Både Peder Oxe, Huks Fluks og simpleRAW tilbyder også nytårsmenuer ud af huset.


Peder Oxe

Nytår i Peder Oxe

LÖJROM
Den eksklusive rogn löjrom kommer fra fisken siklöja (Coregonus albula).
Vi serverer löjrommen med crème fraîche og rødløg på blinis.

1/2 HUMMER
Vi koger hummeren med dild og serverer den afkølet med
kydderurtemayonnaise, citron, ristet økologisk landbrød og smør.

SORBET
Champagnesorbet til at rense ganen.

OKSEMØRBRAD
Oksemørbraden rosasteges og serveres med en let jordskokkepuré, skalotteløg,
stegte svampe, pommes Anna, en kraftig rødvinssauce samt friskrevet vintertrøffel.

OST
Udvalg af de bedste danske oste

DESSERT
Hindbærmousse overtrukket med hvid chokolade

SØDT
Den perfekte afslutning: Klassisk kransekage


Per person 800 kr.
Inklusive vinmenu per person 1300 kr.


Bøf & Ost

Hummer i Bøf & Ost

½ HUMMER
Serveres med löjrom og grillet brød

RIMMET TORSK
Serveres med sennepsmayonnaise og rødbede

BAGTE BEDER
Serveres med tragtkantarel-mayonnaise, maltjord og trøffel

BEEF WELLINGTON
Serveres med syltede bøgehatte, blomkålspuré, salturt og en sauce af kastanje og foie gras

CHOKOLADEKAGE
Kraftig chokoladekage med krokant og havtorn-coulis


Per person 750 kr.
Inklusive vinmenu 1250 kr.


Huks Fluks

07.jpg

APPETIZER
Croquettes med comté og trøffel

FORRET
Halv hummer serveret med aioli, citron og brød

FØRSTE HOVEDRET
Pighvar serveret med rødvinssauce og spinat

ANDEN HOVEDRET
Kronkjort serveret med trøffelsauce og røde frugter

OST
Comtéost lagret i 16 måneder med mange- og safranchutney

DESSERT
Chokoladekage med sorbet


Per person 700 kr.
Inklusive vinmenu per person 1200 kr.


simpleRAW

Vegansk nytår i simpleRAW

SNACKS
Tempehkroketter med dyppelse

FORRET
Blomkål - boghvede - granatæble - safran - mynte

MELLEMRET
Belugalinser - porre - romescosauce

HOVEDRET
Knoldselleri - frisk trøffel - svampe/rødvin sauce - østershatte - palmekål

RENSER
Bergamotte granité - aromatiske urter

DESSERT
Peanuts - karamel - kakao

Per person 650 kr.


Nytår i hyggelige Nyhavn

I Nyhavn er der flere muligheder for en hyggelig aften med udsigt til vand, træskibe og Københavns nytårsfyrværkeri.


Restaurant Kompasset

Østers på Kompasset

TUNTATAR
Sprød malt – sort sesam – koriandercreme

ØSTERS
Champagnegranité – dild – skovsyre

HUMMER
Hummerklo naturel – ceviche på hummerhale – hummer- og fennikelaioli

TOURNEDOS
Kartoffelpuré – trøffel – økologisk fløde – lang tidsbag te rødbeder –
kirsebæreddike – tyttebær – morkelsauce

DANSKE OSTE
Brændte figner – knækbrød

VALRHONA MOUSSE
Salt karamel – tærtebund af havrekiks – gel af passionsfrugt -
passionsfrugtsorbet – hvid chokoladeknas

Per person 845 kr.


Zeleste

Rødbederimmet laks i Zeleste

KROKETTER
Aioli - tangstøv
Montvillers Champagne Brut

1/2 HUMMER
Serveres afkølet - citron - dildmayonnaise - ristet brød
Chablis, Domaine Grand Roche, Chardonnay

RØDBEDERIMMET LAKS
Gulerod - bladselleri - knas - rygeostcreme
Sancerre, Château de Fontaine-Audon, Loire

KRONDYR
Knuste kartofler - bagt jordskokke - fermenteret tranebær - trøffelsauce
Paisajes, Valsalado, Rioja, Tempranillo

OST
Hvid Benedict - Gammelknas - tomme de Savoie - kompot - hjemmebagt knækbrød
Bradamante, Poderi del Nespoli, Emilia-Rogmagna

CHEESECAKE
Kompot - crumble
Kaffe og avec

Per person inkl. vinmenu 1400 kr.


Nyhavns Færgekro

84C6A17B-A3F9-4596-BD6D-C104010E3342.JPG

APÉRITIF
Montvillers Champagne Brut

1/2 HUMMER
Hummer kogt og afkølet i lage med dild. Serveres med 3 slags hjemmelavet mayonnaise.
Hertil grillet landbrød og smør.

CHAMPAGNEGRANITÉ
En lille forfriskning

KALVEFILET
Kalvefileten serveres med råsyltede tyttebær, luftig grønsagsterrine og
pommes Anna samt en kraftig kalvesky tilsmagt sorte vintertrøfler og portvin.

OST
Et stykke af vores Emmentaler, Marquis og Brie de Meaux serveret med
kompot, brød og smør.

SØDT OG DELIKAT
3 slags hjemmelavede desserter.

Pris pr. person 650 kr.
Inklusive vinmenu per person 1000 kr.

Cap Horn

nytår i nyhavns Færgekro

SNACKS
2 forskellige snacks.

½ HUMMER
En halv hummer kogt med dild, serveres afkølet med hjemmerørt
citronmayonnaise og dildmayonnaise. Hertil surdejsbrød og smør.

NYTÅRSTORSK
Bagt torskefilet smurt med sennep og anrettet på bund af spinat.
Pyntes med skovsyre og ørredrogn.

MUNDRENSER
Champagnesorbet.

OKSE
Rosastegt oksemørbrad serveres med ristet grønkål,
gulerodspuré, friske ribs og kartoffelrösti.

DESSERT
Et udvalg af Cap Horns søde og økologiske desserter.

Per person 750 kr.

ØKOLOGISK VINMENU
Alsace Cremant, Chardonnay, Pinot Blanc - Pinot Noir Fernand Engell
Côtes de Provence, Rosé Chateau Roubine, Cru Classé
Beaujolais, Morgon, Gamay Vignobles Bouillat
Chianti Classico, Sangiovese
Rivesaltes, Muscat Rombeau eller Graham’s Natura Reserve Port
Kaffe eller te

Inklusive vinmenu per person 1300 kr.


Vibeke Nielsen