Hold julefrokosten ude og undgå julestress: Her er 7 unikke julefrokoststeder

Julefrokost er noget, du skal nyde, ikke stå for. Drop de lange timer i køkkenet og vælg i stedet en af de mange muligheder, der er, ude i byen. Det behøver ikke at være dyrere, men det er helt sikkert nemmere.

Nedenfor får du en guide til en række forskellige julefrokost-muligheder i København. Der er både den helt traditionelle i flere udgaver, den lidt skæve og en vegansk. De forskellige steder vinder også på omgivelserne med for eksempel åben pejs, stort juletræ med lys, juleboder og historiske præg.


Historisk julefrokost

Skab en hyggelig og historisk oplevelse i Nyhavns Færgekro. Der er ild i pejsen, julebrændevin og masser af traditioner. Bygningens oprindelige præg er bevaret og restaureret med originale elementer som jern-vindeltrappen fra en frederiksbergsk sporvogn og marmorgulvet fra det gamle Dagmar Teater. Når solen falder rigtigt, vidner ruderne på førstesalen stadig om, at der engang blev solgt billetter til Titanic, idet 'New "York' og andre indridsede destinationsnavne kan anes i de gamle vinduesglas.

Julemenuen består af det klassiske julebord med Nyhavns Færgekros sildespecialiteter - 5 forskellige slags, gravad og røget laks, skaldyrsterrine, sennepsglaseret skinke, blodpølse, ribbenssteg, sønderjysk medister, lun leverpostej, hjemmelavede frikadeller, risalamande (med mandelgave), julesmåkager og så videre...


Peder-Oxe_bord2_værtinde_photocredit-Camilla-Hey.jpg

Traditionel julefrokost

Træd ind i fortiden i denne smukt dekorerede restaurant. Værtinderne har den samme uniform på, som de havde i 1975, da Peder Oxe åbnede dørene første gang. Der er dækket op med hvide duge og majestætisk tapet pryder væggene, men atmosfæren er hyggelig og afslappet med ild i pejsen og hjemmebrygget julebrændevin.

Peder Oxe ligger i hjertet af København på det smukke Gråbrødretorv. Et kæmpe juletræ med 3000 lys pryder torvet fra midten af november.

Julemenuen er traditionel og byder på den klassiske juleand med æbler og svesker, som er langtidsstegt i ovnen og risalamande med lun kirsebærsauce. Der er både en tre-retters menu og et julebord med serveringer på fade ved bordet, så alle har mulighed for at vælge deres favoritter. Til de heldige er der en mandelgave.


Bøf-og-ost-pejs_København.jpg

Julefrokost på Gråbrødretorv

På Gråbrødretorv med udsigt til det store juletræ finder du også Bøf & Ost. Restauranten ligger i torvets ældste bygning, hvilket de stemningsfulde lokaler bærer præg af.

Bøf & Ost laver klassiske, franske brasserie-retter af sæsonens bedste råvarer. Julemenuen har derfor også franske aner med foie gras, tartelet med kanin confit og lækre oste. Bøf & Ost frister også med anderillette med syltede asier og Sabayonne med kanel, blomme og vaniljeis.


glogg.jpg

Julefrokost med danmarks bedste glögg

På Huks Fluks finder du en af Danmarks bedste glögg. I 2017 vandt de det danske mesterskab i glögg, og restaurantchefen som også er sommelier brygger en ny glögg hvert år. Julemenuen består af tre retter præget af restaurantens sydlandske koncept og køkkenchefen, som har franske rødder: Laks- og havtasketatar, andebryst med sherryreduktion og risalamande a la Jean Louis med marengs.

Huks Fluks er desuden en velbesøgt vinbar med et stort vinudvalg og ugentlige vinsmagninger. Vælger du at holde julefrokost hos Huks Fluks er det store juletræ på Gråbrødretorv med 3000 lys også en del af charmen.


sildemad.jpg

Julefrokost med et moderne twist

I en bygning fra 1700-tallet i Nyhavns mere rolige ende ligger Restaurant Kompasset. Kompasset er lys, moderne og skandinavisk indrettet og i køkkenet er de især dygtige til at udfordre det traditionelle smørrebrød. Det gælder også den traditionelle julemenu, som har fået et twist. Menuen består af enten 3 eller 5 retter med blandt andet hummerpølse, fasanbryst og Gateau Marcel af brændt hvid chokolade.

Udenfor kan I nyde julepyntet i Nyhavn, de gamle træskibe og de farvede huse, der skaber den ultimative julestemning.


and.jpg

Julefrokost i Dks første økologiske restaurant

Økologisk julefrokost og ild i pejsen kendetegner Cap Horn. Restauranten ligger et stykke nede af den brostensbelagte kaj i Nyhavn og er ikke kun landets første økologiske restaurant, men også Nyhavns eneste med Det Økologiske Spisemærke i sølv.

Den smukke bygning har desuden sin helt egen historie og har førhen været tilholdssted for både tørstige søfolk og letlevende damer.

I Cap Horn kan I vælge imellem et økologisk julebord, der serveres på fade ved bordet eller en julemenu med 4 retter med blandt andet jordskokkesuppe, confiteret økologisk andelår og risalamande med kirsebærsauce.


laks.jpg

Julefrokost med udendørs pejs

Julehyggen spreder sig hurtigt i Zelestes overdækkede brostensbelagte gårdhave, som har en stor, åben pejs. Julestemningen trækker sig også indenfor i den gamle bygning, som er indrettet stilrent med mange hyggelige kroge. Zeleste er kendt for den intime stemning, hvor der er plads til private hyggestunde for både store og små selskaber.

Nyd et glas hvid glögg i denne oase midt i København, tæt på Kongens Nytorv og prøv en 3-retters julemenu med letsaltet laks, confiteret andelår og kirsebærsorbet med mandelmarengue og risskum.



Vegansk julefrokost

Har du nogensinde smagt chia la mande med kirsebær og brændte mandler? Eller vegansk smørrebrød og veggiedeller? simpleRAW er stedet for en både spændende, fotogen og velsmagende julefrokost - om du er veganer eller ej.

Deres veganske og glutenfri juletallerken er inspireret at den traditionelle juletallerken. Maden er skabt af medarbejdere med stor viden og entusiasme inden for vegansk gastronomi uden konserveringsmidler, tilsætningsstoffer, farvestoffer, mælkeprodukter og gluten.

 

Vibeke Nielsen