DM i gløgg: Vinder af årets mest nyskabende gløgg

De stolte vindere: Anders Henneberg (th) og Simon Sandberg (tv). Se flere billeder fra i søndags nedenfor.

De stolte vindere: Anders Henneberg (th) og Simon Sandberg (tv). Se flere billeder fra i søndags nedenfor.

%C3%85rets+mest+nyskabende+gl%C3%B8gg

Huks Fluks vinder årets mest nyskabende gløgg til søndagens DM i gløgg i Torvehallerne. Det er Huks Fluks’ sommelier Anders Henneberg og vært Simon Sandberg, der står bag gløggen.

Den mest nyskabende gløgg er den, som fagjuryen vurderer således:

Den gløgg, som har en gnist af en genistreg og derfor aldrig går i glemmebogen.

”Gløggen er en smule tør og har samtidig en tilpas sødmegrad. Kardemomme er en af hovedingredienserne, men ved at lagre gløggen i lang tid, er kardemommen ikke for dominerende”, fortæller Anders Henneberg.

De to vinentusiaster har nusset om gløggen de sidste 14 måneder, hvor den har ligget på amerikansk egetræsfad i gløgge’toriet i en kælder på Gråbrødretorv.

Opskrift

Årets mest nyskabende gløgg

255 liter rødvin (pomerol, Garnacha, Rhone)

22 liter (Mount Gay rum og og 3års Havanna)

23 liter Portvin Ruby

130 gram kardemomme

40 kanelstænger

200 gram nelikker

450 gram ingefær

130 gram enebær

22 gram laurbærblade

Modnes i 14 måneder på amerikansk eg.

Sirup per 9 liter gløgg
2 flasker rødvin

10 gram kardemomme

3 kanelstænger

Skal fra 1 appelsin

500 gram sukker

+ masser af kærlighed

“Vores forhold til gløgg er det samme som til vin. Vi kan godt lide det klassiske, men med et overraskende twist. Siden gløggen blev lagt på fad i september 2018, har vi smagt den til utallige gange. I modsætning til sidste år har vi undladt nødder, som kan give en bitter smag, og tilføjet appelsinskal”, fortæller Anders Henneberg.

Her kan du smage den

Den nye gløgg bliver serveret fra torsdag (21. november) på følgende steder:

Huks Fluks - nyd den i vinbaren med brunkager eller en snack eller i restauranten med en franskinspireret risalamande.
Gråbrødretorv 8
1154 København K

Bøf & Ost - nyd den inde i varmen… eller ude under varmelamperne med et tæppe og kig til det smukke juletræ midt på torvet.
Gråbrødretorv 13
1154 København K

Peder Oxe - nyd den ved den åbne pejs hele juleperioden eller hver søndag med advents-æbleskiver.
Gråbrødretorv 11
1154 København K

Peder Oxes Kælder - nyd den i kælderens dunkle hyggekroge som starten eller afslutningen på en god aften.
Gråbrødretorv 11, kld.
1154 København K

Årets fagjury bestod af:

  • Magnus Klein Kofoed, restaurantchef, Kadeau

  • Christian Grønlykke, gløgg-connaisseur

  • Luna Hjerming, sommelier

  • Christel Pixi, dessertkok, dj, eventyrer og mor

  • Esben Bjerre, journalist og julefanatiker

Vibeke Nielsen